Известие

Collapse
No announcement yet.

НЕ ПАЛИ Алфа 146 1.6 TS 16V

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

пак не си случил на майстори, ама поне са ти сменили релето
    другите като ги сменяш, много внимавай какви купуваш и старите си ги дръж в багажника за всеки случай.
    точка

Comment

Мерси колега... вече съм спокоен и колата е пушка
      Alfa Romeo 146 1.6 i.e. 16V Twin Spark (120 Hp)

Comment

Здравейте, видях ,че колегата Ifoo е с подобен проблем и заради това пиша в тази тема.Колата ми е Алфа 145 Jtd,dнес тръгнах от нас ,колата си запали без проблем и след 100 метра изгасна в движение ,с нов акумулатор съм,върти си нормално ,но не пали.Изчаках я да изстине .но пак не пали .Дали е възможно и при мен да има проблем с реле на нафтовата помпа или някой датчик.Благодаря предварително.
        Last edited by Vandamm; d.m.y г., 21:46.

Comment

Първоначално публикувано от Vandamm Покажи съобщение
          Здравейте, видях ,че колегата Ifoo е с подобен проблем и заради това пиша в тази тема.Колата ми е Алфа 145 Jtd,dнес тръгнах от нас ,колата си запали без проблем и след 100 метра изгасна в движение ,с нов акумулатор съм,върти си нормално ,но не пали.Изчаках я да изстине .но пак не пали .Дали е възможно и при мен да има проблем с реле на бенз.помпа или някой датчик.Благодаря предварително.
          Колега, ЖТД-то няма бензинова помпа...
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Да де грешка, на нафтовата .

Comment

кола

Трябва първо като завъртиш ключа таблото да светне
              и след време повечето крушки да изгаснат CODE също
              и стартера да върти
              ако не върти търси около буксите на акумулатора и стартера
              после другите работи боже да погледнеш и бушоните
              а това на снимката ECU върви с ключове и имото и най накрая него
              А и друго смени и майсторите .
              РЕКЛАМАТА В ПОДПИСИТЕ Е ЗАБРАНЕНА!

Comment

Крушките изгасват, CODE също ,бушон няма изгорял :X :@ стартера си върти няпълно нормално без никакви странични шумове ,преди малко я гледаха на компютър един "майстор" ,който абсолютно нищо не ми каза общо взето,само ,че нямало налягане от нафтовата помпа ,която е на двигателя ,а тази отзад си била наред, но според мен не е там проблема ,не знам не съм и аз толкова компетентен ,но мисля да я издърпам до сервиза на Алфа тук във Варна.Моля някой колега ,ако се намира такъв от Варна ,който би могъл да ми отслужи с кука ,ще съм му много благодарен .

Comment

Колеги онзи ден реших да си проверя кабелчетата които влизат в буксите на 3-те бушона пред акумулатора и докато бутна едното кабелче на буксата на датчика за бензиновата помпа и то се скъса като го погледнах беше цялото синьо и изгоряло. Може би и то от време на време да не ми е давало хубав контакт и от там да е целия проблем

Comment

Тъкмо когато реших че проблема е решен и пак ми направи този същия номер и изгасна вчера в движение и не искаше да запали и светеше дюзата...

Comment

алфа 146 TS 1.4 не пали

здравейте,

Алфа 146 1.4 студена пали само със бутане,когато е топла-няма проблем.ако някой е имал подобен проблем,моля да помогне.

Comment

Датчик на Хол, свещи, бобини, има ли детонации?

Comment

детонации няма,до акумулатора има 6 релета,в4ера ги извадих,позабърсах ги...запали,възможно ли е проблема да е от тези релета?

Comment

Първоначално публикувано от Scorpio77 Покажи съобщение
                            детонации няма,до акумулатора има 6 релета,в4ера ги извадих,позабърсах ги...запали,възможно ли е проблема да е от тези релета?
                            Да, ако са оксидирали не е изключено, може и на букси да им сложиш малко гресчица.

Comment

Бллагодаря.дано проблема да е бил от тези релета.за сега няма проблем с паленето

Comment

Working...
                              X